Tractarea auto fara o firma specializata

Tractarea auto cu o conexiune non-rigida nu este atat de simpla cum pare la prima vedere. Reguli nescrise guverneaza aceasta operatiune care, altfel, are deveni periculoasa. Vom incerca aici sa va prezentam principiile de baza ale tractarii cu o franghie, de exemplu, caci, chiar daca in ziua de azi exista si alte cai de a transporta o masina defecta, e posibil ca acest mod de deplasare sa devina o solutie de ultim moment.

Primul lucru de care trebuie sa ne asiguram inainte de a incepe operatiunea esta ca franghia ce va fi folosita este suficient de lunga pentru a asigura siguranta transportului. In mod normal, o lungime de 2 metri este mai mult decat suficienta (o lungime mai mare poate dauna, franghia prezinta pericolul de a se freca de obiecte de pe marginea drumului in curbe).

In al doilea rand, franghia trebuie sa fie suficient de solida pentru a suporta sarcinile la care va fi supusa. Cum nu exista nici un mod concret prin care se poate verifica acest lucru, o simpla privire si o incercare “cu mana” pot face diferenta. In mod normal, franghiile ce se gasesc in magazine sunt suficient de puternice.

In al treilea rand, trebuie sa ne asiguram ca masina ce va trage vehiculul defect poate face acest lucru. Greutatea maxima admisa pentru tractare este o cifra data de producatorul auto, anuntand clientii cat poate tracta masina fara a suferi pagube.

Dupa ce ati verificat toate aceste lucruri, trebuie sa legati franghia de ambele vehicule, folosind punctele de ancorare. Franghiile din comert vin dotate cu carlige la capete, pentru a usura aceasta operatiune. In cazul franghiilor improvizate (o metoda care nu este recomandata), legarea se face printr-un nod.

Partea a doua a acestui articol am sa o redactez in viitorul apropiat, stati pe aproape 🙂

 

You may also like...