Unghii tehnice: acril sau gel?

Femeile au la dispozitie multe optiuni atunci cand merg la salon pentru a-si aplica unghii tehnice. Atunci cand iti faci manichiura si iei in considerare sa iti pui unghii false, vei avea de ales intre unghii de gel sau acril. Inainte a lua acesta decizie, iata cateva detalii ce te pot ajuta in a lua o decizie informata:

unghii tehnice

Unghiile de acril sunt un simbol important in industria frumusetii de ani de zile, iar popularitatea lor se pare ca nu scade odata cu trecerea anilor. Unghiile tehnice de acril sunt aplicate cu ajutorul unui monomer lichid si o pudra de polimer pentru a crea un strat protector peste unghiile naturale. Unghiile din acril se intaresc doar atunci cand sunt expuse la aer, iar cand acest lucru se intampla, se creaza o “panza” perfecta pentru aplicarea culorilor.

Cand vine vorba de unghii tehnice din gel, acestea ofera acelasi strat protector ca si unghiile din acril, cu beneficiul adaugat ca acestea ofera unghiei un aspect natural. Spre deosebite de unghiile de acril, unghiile din gel se intaresc numai in prezenta luminii UV. Procesul de aplicare a gelului este similar cu cel al ojei de zi cu zi – ai stratul de baza, oja pentru culoare si stratul de protectie. Fiecare strat trebuie expus luminii UV pentru 2 -3 minute. Ambele tipuri de unghii sunt supuse unor procese chimice pentru a se putea atasa de unghia naturala, insa, cu toate acestea, exista unele diferente intre ele.

Atat unghiile de acril cat si cele din gel au rezultate similare. Ele pot prelungi si intari unghiile, precum si da impresia ca degetele sunt mai lungi si mai subtiri decat in realitate. Exista argumente pro si contra ambelor tipuri de unghii tehnice, argumente ce pot influenta alegerea ta.

Argumente pro pentru unghii de acril:

 • Daca rupi o unghie din acril, o poti inlocui fara probleme acasa.
 • Procesul de indepartare este simplu si usor atunci cand este realizat de catre un profesionist – acestea trebuie inmuiate, mai degraba decat a fi smulse direct.
 • Acrilicii sunt foarte puternici – daca manichiura este facuta in mod corect si ai grija in mod adecvat de acestea, unghiile pot rezista foarte mult timp.
 • Aplicarea unor unghii de acril costa mai putin decat a celor din gel.

unghii cu gel

Argumente contra unghiilor din acril:

 • Acestea pot deteriora unghia si pot crea un mediu propice pentru dezvoltarea diferitelor ciuperci si bacterii.
 • Unghiile tehnice din acril nu arata la fel de naturale precum cele din gel, mai ales daca sunt aplicate in mod incorect.
 • Procesul de aplicare a acestora implica substante chimice puternice – femeile gravide sunt sfatuite sa nu foloseasca unghii din acril in timpul sarcinii.

Argumente pro pentru unghii din gel:

 • Unghiile tehnice din gel arata mai natural decat celelalte tipuri de unghii false.
 • Timpul de intarire este mai rapid decat a celor din acril.
 • Acestea nu implica substantele chimice asociate celor din acril, iar din acest motiv sunt considerate o optiune mai sigura si ecologica.

Argumente contra unghiilor din gel:

 • Durata de viata a acestora este mai scurta, motiv datorita caruia acestea tind sa coste mai mult decat cele din acril.
 • Unghiile din gel necesita lumina UV pentru intarire, de aceea sunt mai greu de aplicat acasa.
 • Daca o unghie din gel se rupe, acesta iti poate crea cateva probleme. De cele mai mute ori se creaza un efect de spargere a unghiei, iar acest lucru nu se poate repara acasa. Deci, va trebui sa iti faci programare cat mai repede la manichiura.

In timp ce ambele tipuri de unghii tehnice pot fi aplicate de acasa, cel mai bine este sa te lasi pe mana unui profesionist. Substantele chimice ale unghiilor din acril te pot afecta acasa, iar fara o lumina UV, unghiile din gel nu se pot intari.

You may also like...