Frigiderul Dvs nu este in regula?

Adresati-va unui expert in reparatii de frigidere pentru a afla ce este in neregula cu frigiderul dvs.

Nu raceste?

De regula, ventilatoarele incep sa scartaie sau fac zgomote neobisnuite cand sunt pe cale sa se defecteze. Daca auziti compresorul functionand, insa frigiderul nu se raceste, o problema poate fi fie un ventilator blocat sau rupt.

Frigiderele necesita un flux adecvat de aer pentru a raci aerul corespunzator. Daca frigiderul nu se raceste, poate fi din cauza faptului ca alimentele blocheaza orificiile de ventilatie ale compartimentelor frigiderului si/sau congelatorului.

Auziti un zumzait?

Cand auziti un zumzait, de obicei exista un blocaj in orificiul de ventilatie al frigiderului. Acest lucru blocheaza fluxul de aer pe pereti, si face frigiderul sa faca un zgomot ciudat.

Pentru a preveni acest zgomot, trebuie sa va organizati corect frigiderul. Deoarece compresorul frigiderului este plasat intre perete si spatele frigiderului, acesta se poate murdari rapid in timp. Prezenta murdariei si a prafului este un alt motiv pentru care compresorul frigiderului tau poate scoate frecvent sunete de zumzait.

Sau, zgomotul de la frigider poate aparea pur si simplu pentru ca frigiderele fac zgomot. Nu se intampla intotdeauna din cauza prezentei unei probleme. Zgomotul poate avea loc atunci cand aparatul de gheata se umple cu apa.

Motorul si compresorul frigiderului dvs. pot scoate un zumzait usor atunci cand functioneaza, insa ar putea exista unele zgomote care nu sunt cele obisnuite, si care par sa persiste mai mult decat de obicei. Pentru aceasta trebuie sa apelati un expert de la un service frigider Piatra Neamt care sa analizeze mai bine problema, si sa o rezolve folosindu-si pregatirea profesionala.

Exista apa pe podea?

Daca vedeti apa pe podea langa frigider, cel mai probabil tubul de dezghetare este de vina. Tubul de dezghetare este cel care duce apa pana la tava de scurgere, unde in cele din urma se evapora. Cand functioneaza corect, va ajuta sa va asigurati ca frigiderul are un ciclu de dezghetare uniform.

Cand gasiti alimente congelate in frigider

Inghetarea alimentelor in frigider poate fi cauzata de mai multe lucruri – de la un senzor de temperatura defect, pana la orificiile de ventilatie blocate sau o etansare ineficienta.

Importanta prevenirii daunelor

Frigiderele sunt aparate complexe, cu multe piese componente. Acestea includ ventilatoarele evaporatorului, incalzitorul de dezghetare, serpentinele evaporatorului, tava de scurgere, temporizatorul de dezghetare si serpentinele condensatorului. Si lista de piese poate continua. Insa nu este nevoie sa incercati sa ghiciti care parte functioneaza defectuos.

Siguranta electrica

Frigiderele sunt alcatuite din multe componente electrice diferite. Cea mai sigura optiune pentru Dvs este sa angajati un expert calificat in reparatia frigiderelor, si care are cunostinte electrice. Daca ar fi sa incercati singur o reparatie, puteti provoca un incendiu, sau mai rau, va puteti pune viata in pericol.

Eficienta

Frigiderul dumneavoastra este complet aprovizionat cu alimente, medicamente, bauturi si alte produse esentiale pentru gospodaria dvs., asa ca este crucial sa chemati un reparator in aceeasi zi, sau cel mai rapid serviciu pe care il puteti primi. Amintiti-va, mancarea poate rezista pana la patru ore fara racire, iar alimentele fierbinti trebuie sa fie racite dupa doua ore.

Temperaturi fluctuante

Umplerea excesiva a frigiderului cu alimente poate face ca articolele sa blocheze orificiile de ventilatie si sa impiedice circulatia corecta a aerului rece, provocand o fluctuatie a temperaturii articolelor dumneavoastra.

Un frigider curat este cel mai bun mod de a incepe circulatia corecta in intregul aparat. Odata ce frigiderul Dvs este gol, puteti sa scoateti rafturile si sertarele, si apoi sa-l stergeti bine. Apoi dati-i voie sa se usuce in mod adecvat. Aruncati articolele expirate si puneti deoparte produsele pe care doriti sa le pastrati.

  • Eliminati alimentele stricate cel putin o data pe saptamana.
  • Stergeti scurgerile de indata ce se intampla pentru a preveni mucegaiul.
  • Verificati periodic temperatura frigiderelor dvs.
  • Pastrati o cutie deschisa de bicarbonat de sodiu in frigider pentru o pastrare proaspata extra.

Exista o singura modalitate corecta de a rezolva in mod corect problemele frigiderului – sa chemati un profesionist. Nu doriti ca aparatul dvs. cel mai folosit sa ramana fara functionare adecvata. Cineva care nu este familiarizat cu reparatia frigiderelor poate agrava cu usurinta problemele, si creste valoarea cheltuielilor totale.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *