Achizitia unei macara vs Servicii de inchirieri macarale ieftine

Subiectul achizitionarii vs. inchirierii unei macarale este unul care apare des in randul clientilor din intreaga lume. Exista numeroase avantaje si dezavantaje pentru fiecare decizie si sper sa abordez cateva din aceste probleme in prezentul articol.

Achizitionarea unei macarale noi

Atunci cand cumperi o macara, asigura-te ca provine de la un distribuitor cu reputatie buna. Cu lucrari de mentenanta si service regulate, te poti astepta la o durata de viata a macaralei de 25 de ani. In plus, in tarile in curs de dezvoltare exista unele macarale cu o vechime de 40 de ani si care functioneaza, in continuare, foarte bine.

Macara

Tine cont de previziunile companiei mai mult decat de proiectul pentru care ai nevoie de macara. Stiind ca macaraua se va afla in serviciu timp de 25 de ani este un avantaj imens daca poti previziona o perioada intreaga de 25 de ani de lucrari la nivel global pentru care poti folosi macaraua. Acest lucru iti va permite sa economisesti mult atunci cand vine vorba de amortizarea costurilor initiale ale macaralei vs. volumul de munca la care a fost supusa in intervalul de 25 de ani. Rata de rambursare ar fi foarte crescuta, concretizandu-se intr-o investitie grozava pentru companie.

Achizitionarea unei macarale second-hand

Daca ai nevoie de o macara, insa nu prevezi un volum foarte mare de munca pe termen lung, ti-as sugera sa cumperi o macara uzata. De exemplu, daca vei utiliza macaraua intre 2 si 10 ani, vei dori sa optezi pentru aceasta varianta. La fel ca in cazul macaralelor noi, asigura-te ca achizitionezi de la o sursa de incredere pentru a fi convins ca macaraua este bine intretinuta. Odata ce ai incheiat lucrarile, o poti vinde din nou pentru a recupera o parte din capitalul initial investit. Intr-un fel, aceasta varianta este mai rentabila decat inchirierea, daca poti utiliza macaraua mai multi ani.

Cele mai bune oferte pentru macarale pot fi gasite la modelele cu o vechime cuprinsa intre 5 si 10 ani. Acestea se afla inca in stare perfecta in ceea ce priveste performanta, insa a aparut intre timp un model nou care a scazut preturile modelelor anterioare.

Inchirieri macarale ieftine

Inchirierea unei macarale este o solutie viabila; cu toate acestea, este rentabila doar intr-un numar limitat de situatii. De exemplu, o macara Derrick King este un utilaj unic, necesar doar pentru o perioada foarte limitata de timp pe santier si este mai eficient sa o inchiriezi decat sa o cumperi. O alta macara de specialitate este macaraua de sarcina grea, utilizata doar in cateva proiecte foarte rare in intreaga lume. Aceste macarale sunt utilizate rar si este mai indicat sa le inchiriezi decat sa le achizitionezi.

In general, atunci apelezi la servicii de inchirieri macarale ieftine, costurile de intretinere sunt incluse in pret. Cu toate acestea, va trebui sa platesti costuri suplimentare pentru ridicarea, instalarea si demontarea macaralei. Toate componentele sunt incluse in pretul contractului de prestari servicii, in afara cazului in care a existat o eroare de constructie care a cauzat problema si nu mentenanta regulata, cum ar fi o sarcina de soc sau o gestionare defectuoasa a echipamentului de catre personalul de santier fara o instruire corespunzatoare sau permisiune din partea companiei de inchirieri.

You may also like...