Cum sa scadeti factura la electricitate

Pentru multe case, factura la electricitate este adesea printre cele mai mari facturi la utilitati – mai ales acum, cu ultimele mariri de tarife si cu criza energetica in desfasurare. Stim cat de frustrant poate fi sa cheltuiti prea multi bani pe factura de energie electrica, si de aceea am intocmit aceasta lista de modalitati simple de a reduce factura la electricitate si de a economisi bani in 2022.

7 moduri simple de a economisi la facturile electrice

Cu totii i-am auzit pe parintii nostri spunand sa „stingi luminile dupa ce iesi din camera” si nu gresesc, dar iata mai multe modalitati prezentate de Electrician-autorizat.net prin care puteti face diferenta in factura lunara la electricitate:

  1. Instalati un termostat programabil: Un termostat programabil va poate ajuta sa economisiti pana la 10% din costurile de incalzire si racire a casei, inclusiv de energie electrica, daca aveti o centrala termica sau un aparat de aer conditionat.
  2. Instalati becuri eficiente din punct de vedere energetic: becurile cu LED folosesc cu 75% mai putina energie decat becurile cu incandescenta, si au o durata de viata de pana la zece ori mai mare.
  3. Instalati variatoare de intensitate: in timp ce sunteti ocupat cu instalarea de becuri noi, luati in considerare adaugarea variatoarelor in casa dvs. Acesta poate reduce cantitatea de energie care circula catre lumini. Astfel , ele nu doar economisesc energie electrica, dar si prelungesc durata de viata a becurilor Dvs.
  4. Faceti-va casa etansa: plimbati-va prin casa si gasiti orice „zone slabe” care ar putea lasa sa intre aer rece sau fierbinte. Sigilarea fisurilor sau a scurgerilor din jurul usilor si ferestrelor va ajuta casa dvs. sa mentina o temperatura mai constanta si sa tina curentii reci afara in lunile de iarna.
  5. Faceti un upgrade aparatelor electrocasnice: prin inlocuirea aparatelor vechi cu modele noi, eficiente din punct de vedere energetic, economisiti bani seriosi la facturile de electricitate. Cand planuiti sa inlocuiti un aparat vechi, cautati un model nou din clasa A de consum energetic, recomanda un profesionist care ofera servicii electrician.
  6. Faceti dusuri mai scurte: un dus de cinci minute utilizeaza aproximativ o treime mai putina apa decat un dus de zece minute. Ca sa nu mai vorbim ca aceasta apa trebuie incalzita, iar incalzirea apei poate fi costisitoare. Cand reduceti consumul de apa calda, nu numai ca veti economisi pe factura de apa, dar veti economisi si pe factura de electricitate (sau gaz).
  7. Inlocuiti-va filtrele de aer: efectuati aceasta sarcina usoara la fiecare trei luni. Daca sunteti consistent in inlocuirea filtrului de aer, aparatul de aer conditionat va functiona mai eficient, la fel si cuptorul electric, boilerul, sau centrala termice. Veti economisi, de asemenea, la reparatiile potential costisitoare la aparatele dvs.

Monitorizarea utilizarii si a cheltuielilor dvs

Uneori, doar cateva modificari pot face o diferenta substantiala atat in ​​ceea ce priveste utilizarea, cat si ceea ce platiti in fiecare luna pentru electricitate, ceea ce cu siguranta va va ajuta sa faceti economii. Cu toate acestea, daca ati facut unele dintre ajustarile si/sau upgrade-urile mentionate mai sus si inca primiti o factura lunara de electricitate prea mare, poate fi timpul sa apelati la un profesionist.

You may also like...