Promovarea unui service de montare a foliei auto cu ajutorul web-ului

Cunoasteti-va publicul tinta

Determinarea trasaturilor publicului tinta pentru service-ul Dvs ce monteaza folie auto este o componenta esentiala a cercetarii de piata. Fara aceste informatii, nu veti avea nicio idee cum sa ii apelati. Trebuie sa cunoasteti lucruri precum varsta, sexul, locatia, punctele de interes, obiectivele, venitul mediu etc.. Una dintre cele mai bune modalitati de a realiza studii de piata de succes este crearea de personaje pentru clienti. Puteti crea o persoana de audienta prin:

  • Colectarea de date demografice de la medii sociale, sondaje, focus grupuri si interviuri cu clientii;
  • Cautarea tendintelor din cadrul acestor date (comportamente, varste, ocupatii);
  • Stabilirea punctelor si obiectivelor lor de interes;
  • Transformarea acestor trasaturi in reprezentari ale oamenilor, complete cu nume, titluri de locuri de munca, cariere.

Utilizati medii sociale pentru a va promova si vinde serviciile

Folosirea aplicatiilor sociale pentru promovarea firmei de montaj a foliei auto nu este la fel de usoara ca si simplul tweet despre marca dumneavoastra facut ocazional sau folosirea publicitatii pe Facebook. Aveti nevoie de o strategie buna pentru a va optimiza rezultatele. Pentru inceput, folositi celebra regula 80/20 (de asemenea, cunoscuta ca principiul Pareto) : 80% din succesul dumneavoastra social de promovare si vanzare (evenimentul) provine de la doar 20% din cauze. Prin urmare, continutul dumneavoastra social din toate canalele media nu ar trebui sa fie mai mult de 20% promotional. Celelalte 80 de procente ar trebui sa fie legate de clientii dumneavoastra – interactionati cu acestia si impartasiti-le continut relevant care le va fi de folos.

Apoi, trebuie sa utilizati fiecare canal social in functie de punctele sale forte. De exemplu, un bun pariu este utilizarea Instagram sau Pinterest datorita naturii lor orientate spre imagine. Aveti acum posibilitatea de a va eticheta imaginile in Instagram, informatiile despre servicii, precum si un link catre site-ul dumneavoastra, toate apar alaturi de imagine. In mod similar, pe Pinterest, firmele mici pot sa-si vanda produsele direct pe site permitand clientilor sa efectueze o achizitie numai cu cateva clicuri.

Incorporati imagini, clipuri video si grafice ori de cate ori puteti

Utilizati elementele vizuale cat de mult puteti, indiferent de platforma sociala pe care o utilizati. Saizeci si sapte la suta dintre factorii de decizie de marketing spun ca folosesc continut vizual pe social media pentru a da valoare angajamentului. Includerea imaginilor vizuale – de la imagini statice la clipuri video, GIF-uri si meme-uriĀ  – in continutul dumneavoastra social media se face extrem de usor. Asigurati-va ca orice material vizual pe care il utilizati este relevant pentru continutul dumneavoastra si pentru public – de exemplu, puteti prezenta procesul de montaj al folie auto de la cap la coada.

Alegeti calitatea in detrimentul cantitatii

Este tentant sa va puneti marca pe cat mai multe platforme sociale, in incercarea de a ajunge la o audienta cat mai mare posibil. Dar nu este benefic sa va raspanditi prea usor. Atunci cand creste cantitatea, calitatea scade, de obicei, deoarece sunteti mai concentrat pe cote: un anumit numar de tweet-uti pe saptamana sau un anumit numar de postari Facebook pe luna. In schimb, concentrati-va asupra calitatii. Mergeti acolo unde este publicul, si oferiti-i valoare – veti fi rasplatiti pentru asta.

Daca ati facut cercetarile si ati creat avatare pentru public, ar trebui sa stiti ce platforma prefera clientii dumneavoastra tinta. Concentrati-va eforturile acolo, impartasind continut de calitate care le rezolva problemele, le usureaza viata, ii distreaza etc. Amintiti-va de principiul Pareto: majoritatea continutului dumneavoastra social nu trebuie sa va promoveze, ci sa ofere valoare publicului interesat sa isi monteze folie auto pe masina.

You may also like...