Top sfaturi pentru a cumpara piese auto online

In Romania, oamenii tind sa-si cumpere propriul vehicul pentru a-si facilita circulatia in intreaga tara, pentru a avea intimitate, si pentru a economisi timp. Avand in vedere ca vanzarile de masini sunt mari, nevoia de a avea piese de schimb este de asemenea in crestere. Nimeni nu vrea sa mearga la centrul de service autorizat dupa expirarea garantiei vehiculului sau pentru reparatii scumpe. In schimb, magazinele online si aftermarket sunt adesea folosite pentru a procura piese de schimb.

Insa pe Internet nu este exclusa varianta de a va alege cu produse false sau de calitate inferioara. De asemenea, magazinele locale au unele dezavantaje – piesele pot fi costisitoare, si cateodata chiar indisponibile.

Daca doriti sa cumparati piese de schimb de pe Internet, atunci puteti utiliza urmatoarele sfaturi pentru a va proteja impotriva fraudei, si pentru a cumpara piese originale si de incredere:

Identificati-va nevoia

Acest sfat se refera la identificarea nevoii – ce anume doriti sa cumparati? Astfel, primul si cel mai important pas in activitatea de cumparare este sa va identificati clar necesitatile. Este intotdeauna recomandat sa faceti o lista cu ceea ce doriti sa cumparati, este opinia celor de la www.tractoraseonline.ro. Trebuie sa va asigurati de calitatea si cantitatea pieselor de care aveti nevoie, protejandu-va astfel de cheltuielile suplimentare care vor fi risipite la achizitionarea unei piese de care de fapt nu aveti nevoie. Sa presupunem ca doriti sa cumparati o janta pentru masina Dvs, apoi faceti o lista de piese auxiliare, cum ar fi capace pentru roti, anvelope, prezoane, si asa mai departe.

Cercetare

Dupa ce ati pregatit lista de piese necesare, urmatorul pas ar fi sa faceti cercetari online prin compararea diferitelor site-uri web care ofera aceeasi piesa. Nu va multumiti cu prima optiune pe care o vedeti, deoarece exista o mare probabilitate ca alte oferte sa fie comparativ mai ieftine, mai atractive si mai profitabile. Faceti o lista cu toate tarifele la care piesele sunt disponibile. Comparati preturile tuturor marcilor, si verificati daca se ofera aceeasi calitate. Puteti chiar sa vizitati magazinul din apropiere pentru a vedea daca ofera aceeasi piesa la un pret mic. Dar acesta ar fi un caz rar, deoarece produsele online sunt in majoritatea cazurilor mai ieftine decat magazinele offline, datorita costurilor de operare mai scazute.

Verificati fiabilitatea produsului

Inainte de a cumpara piesa de schimb dorita, verificati daca sunt oferite suficiente imagini ale piesei de schimb. Cititi recenziile afisate pe diferite site-uri web. Nu cadeti in capcana unei reduceri mari, exista sanse ca produsul sa fie slab din punct de vedere calitativ, si ca vanzatorul sa incerce sa scape de stoc. De asemenea, puteti recunoaste fiabilitatea produsului prin verificarea incrucisata a numarului producatorului de echipamente originale (OEM). Pentru aceasta, puteti vizita site-ul web OEM si puteti verifica catalogul lor de piese de schimb, sau puteti apela la un service autorizat.

Daca observati piesa pe care o cautati in catalogul unui OEM, atunci puteti fi destul de sigur ca nu este un produs contrafacut. De asemenea, parcurgeti manualul produsului OEM pentru a afla mai multe informatii despre produs, descrierea, detalii precum si compatibilitatea cu masina dvs.

Verificati Politica de returnare

Verificati daca piesa auto are vreo garantie. Aceasta se comporta ca si o asigurare care va da dreptul sa inlocuiti piesa, daca nu este potrivita. Acolounde se ofera aceasta garantie, puteti avea incredere in vanzator.

Daca produsul nu vine cu garantie, inseamna ca nu aveti dreptul de returnare. Astfel, daca aveti ghinionul sa va alegeti cu un produs defect, nu veti avea alta optiune decat sa-l aruncati, si sa cumparati unul nou. Prin urmare, lipsa garantiei inseamna o risipa a banilor Dvs. Nu luati o decizie finala de achizitie pana nu gasiti o politica de returnare satisfacatoare pe site-ul web de unde planuiti sa cumparati piese de schimb.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *