Vreau sa pornesc o spalatorie de covoare – Care sunt primii pasi?

Sunteti interesat sa incepeti o spalatorie de covoare? Exista multe oportunitati in aceasta industrie – de la curatari de rutina pana la daune cauzate de inundatii, va fi intotdeauna nevoie de servicii de curatat covoare.

Daca ati identificat nevoia de servicii de curatare a covoarelor in zona dvs., va puteti intreba cum sa incepeti. In acest articol, va vom oferi tot ce trebuie sa stiti despre cum sa incepeti o afacere de curatare a covoarelor:

1. Determinati-va structura afacerii

Veti gasi ca exista, in general, doua tipuri de structuri comerciale disponibile atunci cand incepeti o afacere de spalatorie covoare. Trebuie sa determinati daca doriti sa deschideti o afacere mica independenta sau sa incepeti ca franciza. Fiecare are avantajele si dezavantajele sale. De exemplu, franciza elimina o mare parte din riscuri si probleme asociate cu prima dvs. companie de curatare a covoarelor. Cu toate acestea, vi se cere de obicei sa utilizati:

 • Nume
 • Logo
 • Scheme de culori
 • Uniforme
 • Structura salariala

Deschiderea unei afaceri solo ofera mult mai multe oportunitati creative. Cu toate acestea, atrag atentia cei de la Spalatoriecovoare.net, prezinta un risc si mai mare, deoarece sunteti pe cont propriu fara un sistem de asistenta extins. Executarea unei operatiuni solo va ofera mai multa libertate si control asupra cheltuielilor.

2. Elaborati un plan de afaceri si puneti-va finantele in ordine

Dupa ce ati decis ce structura de afaceri preferati, este timpul sa faceti un plan de afaceri. Un plan de afaceri este un document simplu care dicteaza modul in care va veti conduce compania. Include lucruri precum scopul si declaratia dvs. de misiune. Veti dori sa raspundeti la urmatoarele intrebari la elaborarea unui plan de afaceri:

 • Cum va castiga spalatoria de covoare un profit?
 • De ce fel de echipamente voi avea nevoie?
 • Care este publicul tinta? Pe cine caut sa atrag?
 • Ce eforturi de marketing voi folosi pentru a atrage clientii catre afacere?
 • Care sunt obiectivele noastre financiare pe termen scurt?
 • Care sunt obiectivele noastre financiare pe termen lung?

De asemenea, veti dori sa va luati timp pentru a va ordona finantele. Aflati cat de multi bani aveti la dispozitie de la investitori. Determinati costul echipamentului. Daca alegeti sa operati ca franciza, compania-mama va poate furniza echipamente. Cu toate acestea, va trebui sa platiti o taxa de franciza destul de mare. Asigurati-va ca tineti cont de toate cheltuielile inainte de a incepe. Daca luati credit bancar, incercati sa determinati cel mai bun mod de a face acest lucru.

3. Asigurati-va o locatie si determinati zona de servicii

Urmatorul lucru pe care va trebui sa-l descoperiti este locul in care doriti sa functioneze spalatoria Dvs. Doriti sa aveti un magazin pe care clientii il pot vizita? Ca industrie bazata pe servicii, este posibil sa nu fie necesar. Este posibil ca clientii sa nu va viziteze magazinul pentru afacerea dvs. In schimb, ar cauta compania dvs. online si va vor apela. Prin aceasta definitie, puteti opera de oriunde. Este foarte bine sa lucrati de acasa la inceput.

Cu toate acestea, cele doua lucruri pe care va trebui sa le luati in considerare sunt echipamentele si angajatii dvs. Vreti ca angajatii dvs. sa se prezinte la un birou in fiecare zi? Sau preferati sa se raporteze direct la locul de munca? Daca este primul, poate doriti sa alegeti o locatie centrala, alta decat casa dvs. In plus, veti avea nevoie de un loc unde sa depozitati echipamentul de curatare a covoarelor atunci cand nu este utilizat.

You may also like...