10 Aspecte de verificat cand planuiti sa cumparati un apartament

Dupa ce petreceti putin timp in afacerile de inchiriere, veti realiza ca ar trebui sa incetati sa aruncati banii pe chirie luna de luna, si sa cumparati o casa sau un apartament. Multa lume se orienteaza spre apartamente noi, deoarece considera ca au anumite avantaje pe care nu le pot gasi in cele vechi. Daca va veti cumpara primul apartament vreodata, atunci in acest articol va vom arata o lista a lucrurilor pe care sa le verificati inainte sa cumparati. Am facut aceasta lista deoarece in viitor doresc sa cumpar un apartament pentru mine, si vreau sa am in vedere lucruri pe care trebuie sa le stiu inainte de a cumpara, sa evit surprizele neplacute si desigur pentru a investi intelept in viitorul meu.

  • Decideti in ce zona veti cauta apartamente. Acesta poate implica petrecerea unui timp in acea zona sau macar sa faceti cateva investigatii de acasa.
  • Inainte sa cumparati, studiati piata pentru a va asigura ca banii sunt bine investiti. Discutati cu agenti imobiliari si evaluatori independenti de pe acest site web, si verificati vanzarile recente in zona aceea. Nu contati pe sfaturile celui care va prezinta locuinta sau pe agentul lor. Acest lucru este important in special daca achizitionati locuinte in curs de constructie. Veti dori sa stiti ca valoarea apartamentului finisat va reflecta cel putin suma platita.
  • Vizitati cat de multe locuri puteti cautand proprietati care se potrivesc criteriilor dumneavoastra, pentru a avea o buna idee a ceea ce banii dumneavoastra pot cumpara.

Acum sa spunem ca ati gasit un apartament…

  • Verificati daca proprietatea de care sunteti interesat este in apropierea facilitatilor de care aveti nevoie, de exemplu magazine, transporturi publice, spitale, scoli, loc de munca, sali de sport etc. – Un sfat valoros daca doriti sa castigati putin timp.
  • Cand cautati apartamente, ganditi-va daca cladirea in care sunt situate se afla in apropierea unor cluburi, cafenele sau alte locatii de muzica live. Care este cantitatea de trafic ce trece pe langa – vor fi zgomotoase la ore de varf? Zgomotul va va afecta stilul e viata? Este o idee buna sa realizati o inspectie a cladirii in timpul serii sau a traficului intr-o ora de varf, inainte sa acceptati sa cumparati.
  • Cat de veche este cladirea? Ar trebui sa luati in considerare varsta cladirii. Exista anumite aspecte care probabil vor necesita reparatii sau inlocuiri? Este recomandat sa obineti raportul unui arhitect sau inginer asupra cladirii inainte de a decide sa cumparati.
  • Care sunt masurile de securitate de exemplu, poate oricine sa intre in cladire? Exista camere de securitate, interfon, barieta in parcare?
  • Are un balcon pentru a va bucura de priveliste sau de stralucirea soarelui de dupa-amiaza? Sau sunteti blocat de alte cladiri sau va aflati pe partea gresita catre soare?
  • Care sunt costurile de intretinere? Multi oameni nu se gandesc la acest aspect cand cauta apartamente. In general, aceste costuri se refera la impozitul pe locuinta, costul de intretinere lunar, costurile la apa, costurile la electricitate, costurile pentru lift, si costurile pentru ajutor angajat, precum gunoierii si securitatea. Aflati cat este costul de intretinere, si ce include acum pretul. De exemplu, costurile de parcare a masinii pot fi separate.
  • Daca aveti o masina, aceasta trebuie sa fie o intrebare importanta de pus. Va fi asigurata parcarea masinii si trebuie sa platiti in plus pentru aceasta? Discutati cu vanzatorul apartamentului daca locul lui/ei de parcare va fi disponibil pentru dumneavoastra. Daca proprietarul dumneavoastra precedent nu a avut un vehicul, vorbiti cu administratorul cladirii si cereti un loc de parcare.

Acum sunt sigur ca o parte din cititori ar putea avea cateva sfaturi valoroase despre cum sa gasim apartamente la preturi foarte bune. Simtiti-va liberi sa postati un comentariu cu o idee sau un sfat, si cele mai bune sfaturi vor fi publicate cu numele & website-ul dumneavoastra in acest articol.

 

You may also like...