Cum sa demarati o afacere cu echipamente stomatologice si consumabile

Deschiderea unei afaceri cu echipamente stomatologice si consumabile poate fi o experienta grozava, dar va trebui sa planificati totul in detaliu inainte de a incepe. Va oferim sfaturi si idei pentru un a face un pas in fata in planificarea propriei dumneavoastra afaceri. Micii distribuitori de echipamente stomatologice pot straluci atat timp cat vor dezvolta relatii apropiate cu clientii lor.

Profilul clientului pentru un distribuitor de echipamente si consumabile stomatologice

Lipsa acoperirii suficiente si posibilitatea intarzierii tratamentelor stomatologice sunt doar cateva dintre motivele pentru care cabinetele dentare nu sunt supuse aceleiasi presiuni ale economiei precum alte sectoare ale industriei de sanatate.

Dar atunci cand se imbina veniturile economice vulnerabile cu faptul ca majoritatea cabinetelor dentare sunt proprietati individuale (si nu membre ale unei corporatii), devine destul de evident faptul ca un startup in domeniul echipamentelor si al consumabilelor dentare trebuie sa isi inteleaga foarte bine sectorul de piata si sa fie deosebit de atent la nevoile clientilor si la circumstante.

Pentru specialistii in domeniu, barierele demararii unei astfel de afaceri sunt aproape inexistente. Desi aceste bariere reduse sunt si motivul aparitiei unor oportunitati pentru tot mai multi stomatologi de a deveni detinatorii propriilor afaceri, ele au si efectul de a scadea abilitatea firmelor de a suporta unele lovituri financiare neasteptate. Prin urmare distribuitorii de echipamente si consumabile vor trebui sa-si conceapa un plan de afaceri care sa asigure preturi competitive, si care sa identifice nevoile si presiunea la care este supus fiecare client in parte.

Sfaturi privind vanzarile

Distribuirea de suplimente pentru cabinetele stomatologice este o afacere “din usa in usa” ce necesita o abordare specifica orientata foarte mult spre client. Prea multa presiune sau tacticile de vanzari prea agresive nu sunt la fel de eficiente precum o strategie de vanzare ce se bazeaza foarte mult pe produsele comercializate si pe cunoasterea clientului.

Desi este necesar pentru ca noua dumneavoastra retea de distributie a echipamentelor dentare sa detina o filozofie de vanzari proprie, trebuie sa gasiti un echilibru intre petrecerea timpului cu clientii dumneavoastra si obtinerea unui numar suficient de noi clienti pentru a va respecta targetele. Pentru a atinge aceste obiective, toti angajatii trebuie sa posede cunostinte de administrare a timpului si sa detina resursele necesare pentru a mentine o rata crescuta a productivitatii.

Studierea pietei

O parte importanta a verificarilor anterioare deschiderii unei afaceri de distribuire a consumabilelor si echipamentelor dentare o reprezinta purtarea unei discutii cu cineva ce se afla deja in acest domeniu. Daca aveti impresia ca cei ce desfasoara deja acest lucru in zona dumneavoastra va vor ajuta, ganditi-va din nou. De ce ar dori sa instruiasca un viitor competitor ?

In orice caz, un alt antreprenor care a demarat deja o astfel de afacere de distributie a echipamentelor si consumabilelor dentare intr-o alta locatie necompetitiva (de exemplu in alt oras), ar putea sa vorbeasca cu dumneavoastra, deoarece nu v-ar vedea ca pe o amenintare. De fapt unii chiar ar fi incantati sa va ofere cateva sfaturi. Daca sunteti insistent ati putea gasi un mentor pentru afacerea dumneavoastra care sa va dea sfaturi.

 

You may also like...