Contabilitate pentru incepatori in business

1. Pastrati-va finantele personale si de afacere separate

Daca va sunt aruncate atat veniturile dvs. cat si alte fonduri intr-un cont personal, fiind proprietar de afacere, inseamna ca unele finante bazate pe afaceri se vor combina cu fondurile dvs. personale.

Ultimul lucru pe care si-l doreste cineva este sa stea si sa caute in fiecare lista de cumparaturi sau tranzactii personale pentru a gasi o anumita tranzactie specifica. Pentru a pastra totul clar, faceti pasul simplu de a deschide un nou cont bancar pentru toate tranzactiile dvs. de afaceri.

In acest fel, sunteti mai organizat. Finantele personale raman personale, iar finantele companiei raman in contul dvs. de afaceri. Gata cu pierderea timpului cautand prin tranzactii interminabile. Simplu.

2. Asigurati-va ca inregistratile dvs. sunt ingrijite si organizate

Unora le place un pic de dezordine, iar altii nu pot functiona daca documentele lor nu sunt ingrijite, ordonate si organizate. Ar putea fi extraordinar in viata dvs. personala, dar cand vine vorba de afacere, incearcati sa le pastrati intr-o forma buna, astfel incat sa nu pierdeti timpul cautandu-le cand sunt peste tot, recomanda site-ul www.contabil-romania.ro.

Inregistrarile ingrijite si ordonate inseamna ca pierdeti mai putin timp cautand si mai mult timp facand, ei bine, orice altceva va doriti sa faceti. Cand acele termene de impozitare se apropie, va veti bucura ca ati luat putin timp pentru a va asigura ca va pastrati evidenta ordonata, ingrijita si mult mai organizata..

3. Amintiti-va de termenele impozitelor si respectati-le

Vorbind despre acele termene fiscale ascunse, orice va va ajuta sa va amintiti ca se apropie termenul limita de impozitare, faceti acel lucru. Memento-uri telefonice, numaratoare inversa – orice. Un termen limita de impozitare care se apropie poate fi destul de stresant, mai ales daca va grabiti pentru ca ati uitat de el si orice greseli comise pot necesita mai mult timp pentru remedierea lor.

Este intr-adevar un pas destul de simplu. Notati termenul limita de impozitare, setati un memento in prealabil, astfel incat sa va acordati suficient timp pentru a va completa declaratiile fiscale fara greseli, iar restul este o briza. ANAF nu va va da batai de cap, inregistrarile dvs. vor fi corecte si puteti uita de acesta pana la urmatorul termen limita.

4. Pastrati-va toate chitantele

Nu spunem sa pastrati si sa depuneti fiecare chitanta dupa fiecare achizitie, ci sa pastrati chitantele de cumparare legate de companie, astfel incat sa puteti solicita orice compensatii comerciale. Totul depinde de tipul de afacere a dvs., ca si cum ati lucra de acasa, apoi puteti revendica unele facturi interne, de exemplu.

Poate fi orice, de la timbre la articole de papetarie. Pastrati toate cumparaturile sau cheltuielile legate de afaceri si inregistrati-le in acele evidente ingrijite si ordonate pe care le-am mentionat anterior.

5. Buget pentru taxe

Chiar daca s-ar putea sa castigati bani frumosi si sa obtineti profit, nu toti banii sunt ai dvs., deoarece va trebui sa ii predati celor care se ocupa de taxe. O regula buna pe care trebuie sa o respectati este sa va bugetati acest lucru pe masura ce trece timpul, astfel incat sa nu fiti socat la sfarsitul anului.

Daca aveti un cont de economii sau ceva similar, lasati deoparte un pic din venit, astfel incat sa puteti plati cu usurinta factura fiscala fara griji si sa va bucurati de restul profitului.

You may also like...