Convingeri la inceput de drum in business

Atunci cand va ganditi sa infiintati o companie si va aflati pentru prima data in tramseele antreprenoriatului, orice sfat primit de la cineva care a fost deja acolo este ca aurul. Dar o data cu trecerea timpului veti realiza ca unele sfaturi sunt bune si mai usor de pus in aplicare in afacerea dumneavoastra, decat altele.

Deci, pentru a incepe cu dreptul, indiferent unde v-ati afla pe parcursul startup-ului dumneavoastra, am intrebat 10 antreprenori pentru a afla care sunt cele mai bune sfaturi pe care le-au primit in dezvoltarea companiilor pe care le administreaza. Aveti in vedere aceste lectii (uneori surprinzatoare) pentru propria dumneavoastra aventura.

Acomodati-va cu necunoscutul

Niciodata nu veti sti suficient. Veti fi fortat sa luati decizii fara a intelege pe deplin consecintele. Ca si fondator, acesta este unul dintre lucrurile cu care va trebui sa va acomodati ne spune website-ul www.infiintari-firme.net.

Nu este doar despre dumneavoastra

Cel mai bun sfat este sa nu va supra apreciati atunci cand lucrurile merg bine si nici sa nu va invinovatiti atunci cand acestea merg prost. De indata ce veti realiza ca norocul joaca un rol important in obtinerea succesului, veti deveni mai umil si mai increzator in acelasi timp.

Aratati, nu spuneti

“Arata, nu spune” este o axioma dinamica, dar una foarte buna.

Pentru startup-uri, a iesi in evidenta prin dovedirea valorii este destul de tentanta. Mai bine vorbiti despre ceea ce face compania dumneavoastra si in ce stadiu se afla intr-o maniera autentica, credibila si mai putin infatuata. Fiti intotdeauna un producator de valori astfel incat sa puteti evidentia ceea ce sunteti prin lucrurile pe care le-ati realizat si care sunt usor de dovedit si nu prin ceea ce aspirati sa deveniti.

Sa stiti cand sa renuntati

Un fondator – sau oricine se simte mandru si apropiat de produsul pe care il creaza, va dori sa aiba o perspectiva corecta asupra afacerii sale. Este usor sa deveniti prea implicat – iar asta va poate distrage. Iata vestile bune si pe cele rele: Nimeni nu va priveste munca atat de atent precum dumneavoastra. Asadar amintiti-va acest lucru atunci cand dezbateti de patru ore asupra culorii ce s-ar potrivi cel mai bine logo-ului firmei dumneavoastra. Da, detaliile conteaza. Dar in anumite momente va trebui sa renuntati si sa treceti mai departe la urmatorul lucru.

Descoperiti echilibrul

In ceea ce priveste comunitatea, oferiti inainte de a pretinde. Efectuati cercetari amanuntite in ceea ce priveste ideile dumneavoastra dar bazati-va si pe instincte. Cautati in mod activ sfaturi dar stiti ca uneori acestea sunt contradictorii, asadar veti avea nevoie de propriile dumneavoastra convingeri. In ceea ce priveste produsele, ganditi in mod expansiv dar reveniti si la lucrurile de baza. Fiti mandru de ceea ce construiti stiind totodata ca nu veti atinge perfectiunea. Aveti grija la concurenta dar nu va temeti de aceasta. Fiti direct cu echipa dumneavoastra dar intotdeauna bun, empatic si stapan pe sine. Intelegeti ca lumea poate nu are nevoie de ideea dumneavoastra, asadar mergeti mai departe. Norocul si rabdarea sunt la fel de importante precum ideile si talentul. Nu va luati foarte in serios, chiar daca incercati sa schimbati lumea. Nu pierdeti niciodata din vedere lucrurile importante: iubirea, familia, prietenii.

You may also like...