Pregatiri pentru montajul unui aparat de aer conditionat

Va luptati pentru a va mentine apartamentul la o temperatura confortabila? Nu sunteti singurul. De multe ori, mai ales la o inaltime mare, ferestrele apartamentelor lasa de obicei sa intre multa lumina. Dar zgomotul si poluarea din trafic, in special in centrele oraselor, pot exclude deschiderea ferestrelor. Rezultatul: o casa fierbinte, sufocanta, inconfortabila.
Din fericire, exista o solutie. Instalarea aerului conditionat in apartamentul dumneavoastra poate oferi temperaturi confortabile, aer curat, umiditate redusa si multe altele. Cu functii de incalzire si racire, poate fi singura solutie eficienta de control al climei de care are nevoie proprietatea dumneavoastra.

Cu toate acestea, un sistem tipic de aer conditionat divizat nu se potriveste pentru fiecare proprietate. Iata cateva lucruri de luat in considerare inainte de a instala aerul conditionat in apartamentul dumneavoastra. Si daca totul suna bine, vom trece prin procesul de instalare al aerului conditionat atunci cand locuiti intr-un apartament.

1. Dumneavoastra detineti apartamentul?

Instalarea aerului conditionat intr-un apartament poate aduce multiple avantaje – de la imbunatatirea confortului la cresterea valorii proprietatii. Dar are nevoie de un anumit angajament. Include montarea de noi fire electrice, conducte si mai multe unitati si este dificil de indepartat.

Daca detineti proprietatea, puteti decide singur daca montati aer conditionat in apartamentul dumneavoastra. Dar, daca este inchiriat, este obligatoriu sa obtineti permisiunea proprietarului inainte de a merge mai departe. Daca nu o veti face, va poate forta sa il eliminati, pierzandu-va timpul si banii.

Discutati cu proprietarul despre avantajele instalarii aerului conditionat – s-ar putea sa-l convingeti sa plateasca pentru asta. Daca este de acord cu instalarea aerului conditionat, dar doreste sa platiti pentru el, asigurati-va ca va ganditi cu atentie daca veti locui acolo suficient de mult timp pentru a beneficia de investitia dumneavoastra.

2. Aveti permisiunea proprietarului absolut sa instalati aer conditionat in apartamentul dumneavoastra?

Chiar daca detineti apartamentul, este posibil sa aveti nevoie de permisiune pentru a instala aer conditionat.

Diferitii proprietari de cladiri de apartamente au reguli diferite cu privire la modificarile pe care le puteti face apartamentului, chiar daca acesta va apartine. Verificati contractul de inchiriere pentru a afla ce reguli vi se aplica. Montarea unui sistem de aer conditionat divizat implica montarea unei unitati pe un perete exterior al proprietatii dumneavoastra – ar putea exista anumite restrictii in acest sens.

Daca apartamentul nu este inchiriat, atunci ar putea face parte dintr-o comunitate. Asta se aplica in momentul in care detineti proprietatea in regim liber si impartiti responsabilitatea de a avea grija de cladire impreuna cu ceilalti proprietari de apartamente. Uitati-va la orice acorduri scrise pe care trebuie sa le aveti la indemana in cazul in care e nevoie obtineti acordul altor rezidenti inainte de a va instala aerul conditionat.

3. Este usor sa accesati exteriorul apartamentului dumneavoastra?

Cu cat este mai usor sa ajungeti la exteriorul apartamentului, cu atat este mai usor sa instalati aerul conditionat. Acest lucru se datoreaza faptului ca inginerul dumneavoastra de aer conditionat va trebui sa poata instala si intretine unitatea externa in exteriorul proprietatii dumneavoastra.

Asta inseamna ca aerul conditionat este cel mai bine instalat in apartamente care fie au balcon, fie sunt la parter. Desi este posibil sa montati schele pentru instalarea unei unitati, este important sa aveti un sistem accesibil usor si de intretinut.

Daca apartamentul dumneavoastra nu este la parter si nu are balcon sau nu sunteti sigur daca balconul dumneavoastra este potrivit, contactati-ne. Vom face tot posibilul pentru a gasi o solutie de aer conditionat care sa functioneze pentru proprietatea dumneavoastra.

You may also like...