Achizitia unei masini second-hand – La ce sa fiti atent

Testati condusul masinii

Mai intai, simtiti capota pentru a va asigura ca porniti motorul de la rece. Acest lucru va poate ajuta sa observati orice problema de pornire. Cand conduceti, motorul trebuie sa fie silentios si lin. Ascultati zgomotele sau baraiturile neobisnuite si verificati daca exista fum excesiv la pornirea masinii si in timpul condusului. Directia ar trebui sa se simta uniforma si receptiva, nu ar trebui sa vibreze sau sa fie nesigura. Schimbarile vitezelor nu trebuie sa se strambe, iar ambreiajul trebuie sa muste intr-un punct rezonabil – daca pedala este prea inalta cand musca, ambreiajul ar putea fi uzat. Franele ar trebui sa fie receptive, iar masina sa opreasca in linie dreapta.

Daca este posibil, efectuati testul intr-o calatorie obisnuita – indiferent daca este pe autostrada sau pe drumurile locale. Si in timp ce sunteti afara, practicati manevre si parcati. Daca aveti timp, condusul pe diferite tipuri de drum va poate oferi o idee mai completa despre cum se conduce. Oricat de mult verificati daca masina are defecte, ar trebui sa va asigurati ca va simtiti confortabil intrand si iesind si conducand. E posibil ca masina sa fie in stare excelenta, dar sa nu fie potrivita pentru dumneavoastra, remarca un site de inmatriculari auto.

Verificari ale documentelor masinilor second hand

Masina ar trebui sa vina cu documente care detaliaza istoricul intretinerii sale si proprietarii anteriori. Asigurati-va intotdeauna ca aceste acte sunt in ordine inainte de a cumpara o masina folosita.

Chitanta

Daca cumparati masina, primiti o chitanta care specifica marca, modelul, dimensiunea motorului, numarul de inmatriculare si sasiu. De asemenea, ar trebui sa includa adresa dumneavoastra, adresa vanzatorului si suma platita. Atat cumparatorul, cat si vanzatorul ar trebui sa semneze si sa dateze chitanta.

Negocierea pretului

Amintiti-va, chiar daca o masina are anumite daune, nu trebuie sa va indepartati de ea. Daca daunele sunt minore, puteti cere vanzatorului sa le remedieze inainte de a cumpara masina sau sa elimine din pret.

You may also like...