Iti construiesti o casa in 2019?

Anul 2018 a insemnat pentru piata imobiliara bucuresteana un an de revenire usoara a preturilor: cresterile procentuale au fost de maxim 5-10% pentru apartamente in centru si de 3-5% pentru apartamentele la periferie. Nu acelasi lucru se poate spune si despre terenurile din jurul Bucurestiului: intrucat acestea au fost cumparate de dezvoltatori la preturi destul de mari, noii propietari au incercat sa “scape” de ele chiar si in pierdere, numai sa poata sa-si recupereze marea majoritate a banilor.

Totusi, ultima parte a anului a adus cu sine o statistica interesanta: preturile terenurilor in zonele limitrofe ale Bucurestiului au inceput sa creasca usor, in mare parte datorita cererii tot mai mari. Vorbim, bineinteles, de terenuri cu utilitati, amenajate, la mica distanta de Bucuresti (maxim 20 de km).

De ce e anul 2019 perfect pentru constructia unei case? Pentru ca daca pana acum preturile au tot scazut, ele au inceput sa creasca sau sunt la pretul minim pe care propietarii il vor accepta vreodata. Practic, se poate spune ca in cele ce urmeaza, respectiv perioada de primavara-vara a anului, preturile vor incepe sa creasca in cazul tuturor terenurilor urbanizate de langa Bucuresti.

In Tartaresti, de exemplu, in zona de langa padure, inca mai sunt loturi de teren urbanizat (dotat cu toate utilitatile necesare) disponibile la preturi mici, incepand de la 11000 de Euro. Terenurile sunt in dreptul DN7, sunt amplasate la cateva sute de metri de la iesirea din Chitila, sunt incluse in PUZ si au autorizatie de constructie pentru casa in sistem P+1(2). Mai mult, spre deosebire de multe alte zone, in zona Tartasestiului la care facem referire, singurele autorizatii de constructii care se pot da sunt cele pentru uz  rezidential. Asadar, nu exista sanse ca cei care isi cumpara teren in Tartasesti sa se trezeasca cu o hala industriala pe post de “noi vecini”.

Si cum preturile incep sau vor incepe in perioada imediat urmatoare sa creasca, atunci cu siguranta asta e perioada propice in care trebuie demarata constructia unei case.

You may also like...