Ce trebuie sa stiti inainte sa cumparati o casa

Nu uitati ca va cumparati o casa, nu va dati casatoriti cu ea!

Cumpararea unei case pe baza emotiilor este ceva care o sa va rupa inima. Daca va indragostiti de ceva, s-ar putea sa luati unele decizii financiare destul de rele in acea privinta. Exista o mare diferenta intre emotii si instincte. Cand va bazati pe instinctele dumneavoastra intelegeti ca sunteti pe cale ca sa obtineti o casa mare pentru o suma buna. Cand va bazati pe emotii, deveniti obsedat de culoarea de vopsea sau de curtea din spate. Este o investitie, deci stati calm si fiti intelept.

Faceti casei un examen fizic

Ati cumpara o masina fara sa verificati tot ce se afla pe sub capota? Desigur, nu ar fi indicat. Intrebati un inspector de specialitate. Va va costa ceva banuti, dar s-ar putea incheia cu economii mult mai subtantiale. Pe propria raspundere, un inspector de specialitate va va oferi informatiile necesare despe aceste case de vanzare, astfel incat sa puteti lua o decizie pentru a stabili daca sa cumparati sau nu o anumita proprietate. Este intr-adevar singura cale de a obtine un tert aviz impartial. In cazul in care inspectorul gaseste vreo problema cu casa, va puteti folosi de acest aspect ca de un instrument de negociere pentru scaderea pretului de achizitie. E mai bine sa cheltuiti niste bani in avans pe un inspector decat sa aflati mai tarziu ca va trebui sa cheltuiti o avere.

Urmariti vecinatatea!

Inainte de a cumpara, pentru a primi cele mai bune informatii, mergeti pe teren – dimineata, la pranz si seara. Multi cumparatori au fost inselati pentru ca au crezut ca au gasit casa perfecta, insa au aflat apoi ca respectivul cartier nu a fost pentru ei. Plimbati-va prin vecinatatea casei ochite, la orice ora din zi, pentru a vedea ce se intampla in cartier. Faceti naveta regulat de la casa respectiva pentru a va asigura ca este ceva ce se poate face zi cu zi. Aflati cat de departe este la cel mai apropiat magazin alimentar, precum si alte servicii. Chiar daca nu aveti copii, cercetati scolile pentru ca afecteaza valoarea casei intr-un mod foarte mare. Diferenta de valoare intre doua case de vanzare din acelasi oras, una intr-un cartier cu o scoala buna, iar alta cu o scoala cu faima proasta, poate ajunge pana la 20%.

You may also like...