Promovarea unei afaceri off-line pe Internet – Ai nevoie de SEO pt site?

Pentru a atinge succesul – un termen relativ si extrem de subiectiv – este necesara o deviere de la drumul pe care majoritatea il aleg. Daca esti un webmaster cu experienta sau daca ai investit ceva timp si ai acumulat informatii de pe Internet legate de promovarea unui website nou, vei observa ca majoritatea campaniilor au la baza aceleasi tactici generale: schimbul de link-uri, articole in directoare de articole, advertoriale, inscrierea in directoare web, SEO si altele.

Schimbul de link-uri este o practica veche si de multe ori inutila. Este adevarat ca te ajuta la o indexare mai buna, insa doar acele link-uri considerate a fi calitative. In momentul in care ai un site de mobila este total irelevant ca un site de hartie igienica sa aiba un link catre tine, deoarece nu exista nici o legatura intre cele doua. Pentru a intelege mai bine acest aspect incearca sa-ti imaginezi ca un bucatar recomanda un miner pentru un nou job: “ Da domle’! Excelent individ si va spun din experienta mea ca face o treaba grozava”. Promovare pe Internet

Inscrierea in directoarele web te ajuta, deoarece cu cat dau mai des crawlerele peste link-ul tau cu atat mai bine, insa conteaza mult calitatea link-urilor si mai putin cantitatea. Aceste directoare sunt construite pe categorii, astfel ca link-ul tau este inclus intr-o zona unde se afla si alte site-uri din acelasi domeniu de activitate cu al tau, si facand referire la paragraful de mai sus, putem spune ca te ajuta in oarceare masura.

SEO este o etapa esentiala in constructia unui website care se doreste bine promovat in scopul de a beneficia de trafic organic de calitate. Aceste tehnici nu pot fi inlocuite cu nimic altceva, asadar asigura-te ca ai o fundatie solida.

Au mai ramas directoarele de articole si advertorialele, iar pozitionarea lor la urma in acest articol nu este intamplatoare. Practic, prin constructia acestui site am incercat sa le combin pe ambele obtinand totodata ceva original. Inscrierea in directoarele de articole este foarte importanta pentru un site, deoarece link-ul care pleaca dintr-un articol este mult mai bine vazut de catre motoarele de cautare. Promovare in social media

Advertorialele fac acelasi lucru, doar ca cel care le plateste obtine o serie de link-uri de pe diverse site-uri, fie ele de profil sau nu. Sincer sa fiu mie nu-mi plac directoarele de articole, deoarece in fiecare zi apar zeci de articole noi in acelasi site care contin si o sumedenie de link-uri. Oricat de indulgenti am fi este clar ca se forteaza nota si cineva este cam disperat in incercarea de a-si promova un site, iar acest lucru nu este placut pentru Google.

Nu poti sa-i dai unui individ 30 de mese pe zi si sa te astepti sa se comporte in mod natural si normal. Cu toate acestea directoarele de articole sunt o modalitate puternica de promovare, deci imagineaza-ti ce poate face un site plin de articole in care se posteaza doar unul pe zi si mai exista eventual si comentarii la aceste postari. Trei link-uri inserate intr-un articol original, comentat si postat intr-un blog sunt mana cereasca, iar eu cred cu tarie in ideea acestui site de a combina advertorialul cu directorul de articole. Probabil ca nu sunt primul care face acest lucru, astfel ca e posibil sa nu fie o idee noua, insa sunt sigur ca este una valoroasa.

You may also like...