Totul Despre Durerile de Dinti

Atunci cand ai dureri de dinti, alinarea durerii sunt tot ce iti vine in minte! Dar care remedii impotriva durerilor sunt cele mai bune? Ca multe lucruri din viata, DEPINDE. Nu exista o modalitate sigura de a scapa de durere, in afara de extractia dintelui! In timp ce extractia dintelui este uneori singura solutie, in majoritatea cazurilor nu este necesar. Asadar, care sunt optiunile?

Cel mai BUN remediu impotriva durerilor de dinti depind 100% de stabilirea CAUZEI. Odata ce ti-ai facut o idee asupra cauzei durerii, aplicarea remediului corect devine evidenta. Dureri de dinti

Alinarea Durerilor de Dinti

Hai sa incepem cu problemele minore, coborand catre cele mai serioase:

  • Dinte ciobit – Un dinte ciobit nu cauzeaza de obicei dureri. Lipseste o mica parte din stratul de smalt, si asta nu ar trebui sa cauzeze alte probleme in afara sensibilitatii la aer rece. Daca AI probleme, atunci se intampla altceva!
  • Dinte rupt – Un dinte fracturat inseamna lipsa unei parti insemnate din dinte. Cele mai frecvente cauze sunt fie lovituri – cum ar fi plonjarea intr-o piscina si lovind fundul acesteia – sau un dinte cu o plomba mare ce se desprinde.
  • Durerea cauzata de nerv – aceasta durere este cauzata din cauza nervului din interiorul dintelui si nimic altceva. Cea mai des intalnita cauza este caria dentara, o cavitate in dinte.
  • Eroziunea dentara – Asta este o cauza pe care unele companii de pasta de dinti o folosesc sa te sperie; ai vazut reclama in care acestia pun o lumina in spatele dintelui iar aceasta patrunde prin dinte? Apoi iti spun ca este vorba de eroziune acida? Asta este un nonsens, sunt uimit ca au putut trece aceasta reclama peste Comisia de Analiza a Publicitatii! In orice caz, eroziunea dentara EXISTA, dar nu este ceea ce crezi.
  • sinusale si durerile dentare – O infectie a sinusurilor se poate resimti ca o durere de dinti uneori, chiar daca dantura este in perfecta stare. Motivul este faptul ca radacinile maselelor din partea de sus, cele din spate, sunt foarte aproape de cavitatile sinusale. Uneori, sinusurile se infasoara in jurul acestor radacini. Daca aveti o infectie a sinusurilor, poate tinde catre o durere de dinti, care se resimte ca o durere a fetei.
  • Abcesul. Acesta apare cand un dinte sau o masea are o infectie in apropiere, provenind fie de la dinte, in cazul in care aveti unul mort, sau de la gingia de langa acesta.

Durerea dupa extractie. Bineinteles, cand ai parte de o extractie, va fi putin inflamat cand anestezicul isi pierde efectul. Dar ce nivel de durere este normal? Cum iti poti da seama daca gingia este afectata? Afla din durerea de dupa extractie.

You may also like...