Alegerea unui service de reparare a calculatorului

Cand functioneaza, computerele ne fac viata mult mai usoara. Dar atunci cand apar probleme, pot aduce adevarate provocari in viata noastra.. Atunci va trebui sa gasiti un serviciu de reparatii profesionale si de calitate in zona dumneavoastra. In cazul in care calculatorul va creaza probleme, iata cateva sfaturi pentru a-l aduce inapoi pe calea cea buna fara a va deranja prea mult viata in acest proces.

Apelati producatorul PC-ului

Unele probleme pot fi rezolvate prin telefon fara a cheltui bani platind un tehnician in reparatii de calculatoare. Specialistii in asistenta telefonica sunt instruiti pentru a diagnostica problemele si pentru a va ajuta sa parcurgeti pasii in vederea gasirii unei solutii. Insa asigurati-va ca aveti suficient timp – multe sisteme de asistenta telefonica au timpi lungi de asteptare, iar procesul de gasire a sursei problemei computerului dumneavoastra poate dura destul de mult.

Este tehnicianul certificat?

Profesionistii in reparatii ale calculatoarelor sunt ca mecanicii auto – toti au abilitati generale, dar multi se specializeaza intr-un anumit tip de activitate. Asigurati-va ca servisul de reparatii caruia va adresati este familiarizat cu marca si modelul computerului sau sistemul sau de operare.

Tehnicienii primesc de asemenea certificari si training continuu de la producatori de componente hardware si software cum ar fi Microsoft, Dell si Apple.

Pregatiti-va pentru unele inconveniente si costuri

Cand renuntati la computer pentru a-l duce in service asigurati-va ca aveti o estimare clara a duratei reparatiilor. Indiferent de durata reparatiilor reale, stiti ca va trebui sa platiti diagnoza pentru a afla care este problema dumneavoastra (de obicei o ora), inainte de a obtine estimarea oficiala.

Daca va decideti sa continuati cu reparatia, asigurati-va ca ati lasat colegii si asociatii sa stie ca veti fi indisponibil prin e-mail in timp ce reparatiile sunt in curs de desfasurare.

Luati in considerare alternative

Daca PC pe care trebuie sa-l reparati este unul vechi, problema poate fi pur si simplu aceea ca nu poate procesa cantitatea de software pe care o doriti gestionata. Reparatiile se pot transforma astfel in upgrade-uri costisitoare ale sistemului sau ale memoriei RAM. Daca costurile de reparatii incep sa scada, cereti tehnicianului sa ofere unele alternative. Multe servisuri vand calculatoare renovate acordand o reducere substantiala si ar trebui sa poata transfera fisierele si software-ul curent catre noua masina.

Cu ajutorul unui profesionist in repararea de PC-uri,  computerul va reveni pe birou intr-o clipa iar mesajele de eroare plictisitoare vor fi lucruri de domeniul trecutului.

You may also like...