Ce tip de fier vechi va va aduce cei mai mulți bani?

S-ar putea să fiți surprins de cât de mult fier vechi valorează de fapt ceva – totul, de la cabluri și fire la roți vechi din aliaj, motoare pentru frigidere și multe altele, poate fi vândut unui colector de fier vechi în numerar.

Desigur, ne referim la „numerar” în sens metaforic – este ilegal să vindeți fier vechi cu banii în mână în zilele noastre, dar unele articole banale vă pot oferi o plată electronică frumușică. Dacă lucrați cu deșeuri metalice în mod regulat sau, probabil, faceți doar lucrări de renovare acasă, atunci acestea sunt detaliile la care trebuie să aveți grijă.

Cele mai valoroase metale

Este greu să spui un preț general pentru diferite tipuri de fier vechi, deoarece acestea suferă modificări tot timpul. Totuși, vorbind în general, cele mai valoroase tipuri de metal (lăsând la o parte aurul, argintul și platina care sunt evident scumpe de ceva vreme) sunt, de la cel mai puțin valoros la cel mai valoros:

  • Oțel
  • Plumb
  • Aluminiu
  • Titan
  • Alamă
  • Cupru

Deși, din nou, acest lucru nu este bătut în cuie. Plumbul valorează mai mult decât oțelul inoxidabil, dar alte tipuri de oțel pot valora mult mai puțin. Aliajele pot afecta prețul, la fel și starea – coroziunea și contaminarea pot face un anumit tip de metal mult mai puțin valoros. Dar un lucru este sigur – cuprul va fi aproape întotdeauna în partea de sus a grămezii, așa că mai degrabă țineți de el, decât să ignorați pontul.

Unde se găsesc cel mai des?

Nu este întotdeauna evident din ce metal este făcut un obiect, așa că iată câteva lucruri la care trebuie să fii atentla o vânătoare de fier vechi

Aluminiu

Aluminiul poate fi găsit în jgheaburi, copertine, pardoseli, panouri și multe alte materiale de construcție. Greutatea redusă a metalului îl face, de asemenea, perfect în electronică – astfel încât orice obiect care nu poate fi revândut intact ar putea fi cel mai bine vândut pentru resturi. Mobilierul metalic este, de asemenea, adesea realizat din aluminiu – totul, de la mese și scaune la lămpi. Antenele de televiziune și antenele satelite sunt o altă sursă bună, iar firele de aluminiu sunt, de asemenea, des întâlnite.

You may also like...