Cum sa iti negociezi chiria pe termen scurt

Daca te afli in cautarea unui spatiu de inchiriat pentru cateva luni, inchirierea pe termen scurt este alegerea cea mai potrivita. Fie ca te numeri printre studentii care-si cauta un apartament in care sa locuiasca pe timpul studiilor, fie ca mergi in vacanta si nu vrei sa platesti fiecare noapte de cazare la un hotel scump, trebuie sa alegi cea mai buna modalitate de a incheia contractul perfect.

In timp ce chiria pe termen scurt poate fi cea mai buna optiune pentru tine, proprietarul s-ar putea sa nu fie la fel de multumit. Sunt sanse ca doamna sau domnul care inchiriaza o locuinta sa prefere un contract pe o durata mai lunga, deoarece astfel va obtine un venit sigur lunar si nu mai trebuie sa plateasca anunturile de publicitate de fiecare data cand se afla in cautarea unui nou chirias.

Din acest motiv, proprietarii vor incerca sa te convinga pana la capat sa platesti o chirie mai mare si-ti vor cere o garantie in bani, luandu-si astfel o masura de siguranta. Poti negocia, la randul tau, termenii de inchiriere a apartamentului cu aceleasi abilitati.

Trebuie sa tii cont de cateva aspecte. Daca spatiul a fost neinchiriat pe o perioada lunga de timp, negocierea va fi mai flexibila. Incearca sa folosesti aceasta informatie in avantajul tau.

Pentru a convinge proprietarul sa-ti accepte oferta, ii poti aduce argumentul ca te vei muta foarte repede si vei depune banii pentru doua chirii in avans. Astfel, proprietarul va fi mult mai docil cu data de plata a chiriilor lunare.

You may also like...