Filtrare apa – Principalele motive pentru a investi in sanatatea noastra

Cei mai multi dintre noi nu petrec prea mult timp gandindu-se ce e in apa de la robinet noastra sau daca noi avem de baut o „apa sanatoasa”. Suntem ocupati cu lucruri mult mai importante, cum ar fi modul de a plati ipoteca, asigurarea, plata auto, si de a economisi pentru pensionare. Vestea buna este ca apa noastra de la robinet poate ajuta, cel putin cu ultima problema, prin reducerea anilor nostri pana la pensionare. Glumesc, desigur, dar asta nu inseamna ca nu e cel putin un graunte de adevar in umorul meu.

Exista mult mai mult de cateva motive pentru filtrare apa de baut, sau cel putin sa bem apa filtrata, dar putini dintre noi vor dori sa citeasca alte cateva mii de motive. Deci, aici sunt cateva dintre principalele motivele aflate in atentia mea:

Suntem formati din apa

Ei bine, nu complet, dar peste 60% din corpul uman este apa. Si peste 70% din creierul si muschii nostri sunt apa. Din moment ce aceasta e situatia, a bea din apa care contine si altceva decat apa potabila pare intuitiv a fi o idee rea. Exista studii care sustin acest lucru, dar acum voi lasa intuitia proprie sa va ghideze.

Filtrare apa potabila

Ceea ce putem spune cu certitudine este ca apa este principalul vehicul de transport al nutrientilor in corpurile noastre si pentru eliminarea deseurilor din ea. Nu exista, de asemenea, nicio indoiala ca organismele umane sunt extrem de bune la filtrare apa de baut. Dar, spre deosebire de cele mai multe sisteme neanimate de filtrare, noi nu ne-am nascut cu posibilitatea de a avea piese usor de inlocuit. Concluzia este ca fie puteti cumpara un filtru, fie veti fi un filtru. Daca ati prefera sa nu fiti un filtru, puteti afla tot ce trebuie sa stiti pentru a gasi, cu un pic de cercetare atenta. un filtru sau sistem de filtrare.

Clorul ucide vietatile

Acest lucru nu este deloc rau, deoarece clorul ucide bacterii, virusuri, si multi alti agenti patogeni care invadeaza apa noastra. Si atat timp cat clorul isi face treaba la robinet, dar nu si mai departe, e minunat pentru protejarea noastra de agenti patogeni. Dar pentru ca ucide lucruri, clorul are unele proprietati inerente care il fac de nedorit pentru baut, si intuitia dumneavoastra din nou v-a adus deja acest lucru in atentie. Oare mirosul de piscina publica va face sete? Ati savura prima inghititura dintr-un pahar proaspat umplut de la un robinet racordat la reteaua orasului?

Produse farmaceutice si hormoni umani aflati in apa de la robinet

Actualmente acesta este, de fapt, motivul cel mai convingator pentru filtrare apa potabila, asa ca l-am pastrat pentru final. In 2008, Associated Press a publicat un articol care dezvaluit rezultatele unui studiu amplu care arata ca cel putin 46 de milioane de americani au fost expuse la urme de medicamente diferite si hormoni umani in apa de baut. Intr-un caz, un sistem municipal de apa a gasit cinci produse chimice farmaceutice separate, inclusiv un tranchilizant. Hormoni umani, aparent asociati cu utilizarea sporita a anticonceptionalelor, s-a constatat, de asemenea, ca sunt prezenti in multe dintre sursele municipale de aprovizionare cu apa.

Ati putea sa va impacati cu ideea sa aflati ca, in timp ce produsele chimice farmaceutice in diverse combinatii si concentratii sunt prezente la niveluri foarte scazute in sistemele publice de alimentare cu apa, nu exista dovezi care leaga aceste substante chimice cu efecte negative asupra sanatatii. Daca nu cumva veti gasi prea multa impacare cu faptul ca exista, intr-adevar, unele studii care au evaluat efectele cumulative si pe termen lung ale expunerii cronice la schimbare si combinatii aleatorii de produse farmaceutice.

Distilarea, osmoza inversa, de-ionizarea si alte metode de filtrare apa sau de tratament pot sa transforme apa pe care o primiti de la robinet in apa buna de baut. Pana atunci, nu o beti, daca tineti la sanatatea dumneavoastra!

You may also like...