Poti sa iti construiesti corpul dorit, cu perseverenta

De la un cititor din Cluj, care vrea sa isi pastreze anonimatul, am primit si publicam randurile de mai jos.

Ce barbat nu ar vrea sa arate mai bine, in sensul de musculos si puternic? Un astfel de barbat atrage oriunde privirile, mai ales vara la mare sau la piscina. Multi zic ca trebuie sa te nasti cu o constitutie robusta, eventual s-o mostenesti de la parinti. Dar in realitate, acest fizic se poate dobandi si in timp, gratie unor antrenamente specifice. In ultimii ani, a devenit o moda mersul la sala de fitness, joggingul, dar si alte forme de practicare a exercitiilor fizice.

Am fost si eu tentat de acest lucru, vazand ce impresie faceau alti baieti fetelor. Am jucat mai intai fotbal, legitimat, dar in nici un caz nu acesta este sportul care iti modeleaza corpul. Am un prieten care practica polo-ul de multi ani si intr-adevar e si mai inalt, dar mult mai solid ca mine. Practic are umerii trapezoidali si zici ca-i Sfarma-Piatra. Dar pe mine nu m-a atras polo-ul si am decis tot la indemnul unui cunoscut sa ma apuc de rugby.

Intr-adevar acolo am inceput sa fac antrenamente dure si exercitii fizice care “ma rupeau”, dar dupa un an, rezultatele se vedeau. In plus, m-am apucat cot la cot cu altii de mersul la sala de fitness in mod serios, adica nu doar pentru relaxare. Acolo am invatat ca este foarte importanta obosirea muschilor, pentru ca acestia ulterior sa poata capata volum. Dar acest lucru nu se face oricum. Exista exercitii specifice fiecarui muschi in parte, si cea ce este foarte important, este sa ai o alimentatie bogata in substante hranitoare. De asemenea este foarte importanta apelarea la suplimente alimentare care aduc un plus de vitamine si ajuta la cresterea masei musculare.

Dupa cateva luni, aratam deja asa cum imi propusesem. La piscina, se intorceau multe priviri dupa mine, asa ca nu muncisem degeaba atata timp. Desigur, nu aratam ca Arnold Schwarzenegger, dar nici nu vroiam sa arat in acest fel. Oricum, chiar dupa ce te lasi de practicarea unui sport care necesita mult efort fizic, cum ar fi polo, rugby, ca sa nu mai vorbesc de box , lupte sau haltere, e bine sa continui cu antrenamente medii sau macar usoare, pentru ca altfel muschii se vor lasa brusc si nu vei arata deloc bine.

La fel si suplimentele alimentare e bine sa fie luate, in nici un caz nu ar vrea sa arate cineva dizgratios dupa ce nu mai face sport. Cam asta a fost aventura mea in cautarea unui corp bine cladit si se pare ca a mers. Acum nu mai practic sport, dar ma mai duc din cand in cand la sala.

You may also like...