Totul despre lumanarile de nunta

O nunta fara lumanari nu este o nunta. Este greu de imaginat o zi cu o semnificatie foarte importanta – o ceremonie religioasa – fara atingerea fina a lumanarilor care creaza solemnitate si romantism pentru ceremonia nuntii. Lumanarile de nunta servesc diferite scopuri si semnificatii. Citeste acest articol si vei sti totul despre lumanarile pentru nunti.

Lumanarile de uniune

Lumanarile de uniune sunt folosite de obicei pentru a uni simbolic mirele si mireasa, precum si familiile acestora, in timpul ceremoniei. Reprezentand cuplul, cele doua lumanari conice sunt plasate de regula pe marginea unei lumanari-stalp mai mari, pe o masa mica de pe altar. Ele trebuie asezate acolo unde cuplul le poate atinge cu usurinta. Oricine din familie sau din participantii la nunta pot aprinde lumanarile conice in timpul ceremoniei. Persoana care oficiaza ceremonia va prezenta semnificatia lumanarilor de uniune in timpul procesului de aprindere. Dupa acest moment, este randul mirelui si miresei sa aprinda lumanarea de uniune, a carei flacara simbolizeaza noua lor viata impreuna ca sot si sotie. Lumanarile conice laterale pot fi lasate sa arda sau pot fi stinse. Lumanari nunta

Lumanarile memoriale

Lumanari de nunta memoriale  – simbolizeaza persoanele dragi care au trecut deja in alta lume, dar sunt importante pentru viata cuplului. Aceste lumanari pot fi asezate si pe aceeasi masa cu lumanarea de uniune, sau pe o masa separata destinata doar lumanarilor memoriale. Lumanarile memoriale nu trebuie sa fie uniforme, la fel cum fiecare persoana a avut propria sa personalitate. De obicei, pe fiecare lumanare memoriala va fi notat un nume si legatura cu mirele si/sau mireasa.

Lumanarile ca decoratii pentru nunta

Datorita naturii lor romantice, lumanarile de nunta pot crea un efect intim. Considerandu-le decoruri de nunta, poti gasi diferite tipuri de lumanari cu diferite modele, culori si parfumuri care pot oferi un accent perfect atat in cadrul ceremoniei, cat si al receptiei. Poti gasi candelabre mari, care sunt elemente exclusiviste de decor, disponibile in numeroase forme, stiluri si ornamente. Un alt aspect pentru care lumanarile devin alegerile favorite cand vine vorba de decorurile pentru nunta este acela ca sunt, de fapt, chiar ieftine! Poti alinia lumanari votive de-a lungul marginilor, sau le poti transforma in piese centrale ale meselor de la receptie – ieftin, dar de efect!

Lumanarile ca favoruri de nunta

Un alt lucru grozav pe care il pot face lumanarile pentru nunta ta este de a servi ca favoruri pentru nunta. Acestea devin din ce in ce mai populare, nu doar pentru ca sunt frumoase, ci si ieftine. Poti cumpara lumanari pre-construite, sau le poti proiecta acasa. Atat magazinele locale, cat si cele online, ofera o mare varietate de favoruri pentru nunta – de la lumanari, sapunuri, favoruri comestibile sau folositoare pana la favoruri unice pentru nunta. Iar daca optezi sa confectionezi acasa propriile lumanari de nunta, tot ce trebuie sa faci este sa achizitionezi un pachet de lucru manual pentru lumanari de la magazinul tau local. Confectionarea suvenirurilor pentru nunta este foarte simpla, intrucat pachetele de lucru manual includ de obicei toate materialele necesare si instructiunile care iti vor fi de folos.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *