Ajuta steperul la pierderea grasimii pe solduri?

Daca ai constatat ca hainele tale sunt putin prea fixe pe solduri din cauza grasimii, a venit timpul sa mergi la sala de fitness, sa arzi ceva calorii si sa construiesti un corp mai sanatos. Daca banda de alergare sau bicicleta stationara sunt ocupate, indreapta-ti privirile catre steper. Comparativ cu alte aparate, instrumente si dispozitive din sala de antrenament, nu arde calorii cu o rata foarte rapida, dar folosit regulat, te va ajuta sa iti iei adio de la soldurile pufoase.

Slabire localizata

Abordarea unor obiective realiste pentru antrenamentul tau te poate ajuta sa atingi succesul, si inainte de a urca pe steper, trebuie sa intelegi ca un singur tip de exercitiu nu te poate ajuta sa vizezi in mod specific grasimea dintr-o anumita zona.

Credinta ca tu poti arde grasimea in anumite zone (care este cunoscuta sub numele de slabire localizata,) nu este realizabila. Exercitiile ard calorii pentru a promova pierderea de grasime pe tot corpul. In acest caz, daca utilizezi suficient steperul vei ajunge la pierderea de grasime in jurul soldurilor si in alta parte.

Pierderea in greutate

Desi oamenii spun de obicei ca ei doresc sa piarda in greutate, este mai corect sa spunem ca scopul lor este piarda grasime, pierdere care apare atunci cand o persoana este capabila sa arda in mod constant mai multe calorii decat consuma prin mancare si bautura. Acest proces se numeste crearea unui deficit de calorii si va duce la pierderea unui kilogram de grasime la crearea unui deficit de 3.500 calorii. Nu incerca sa creezi acest deficit rapid – este mai sigur sa pierzi unul pana la doua kilograme pe saptamana. Aceasta este egala cu un deficit de calorii zilnic intre 500 si 1000 de calorii.

Calorii arse

Exercitiile fizice frecvente sunt cheia catre crearea unui deficit de calorii pentru pierderea de grasime. Potrivit Harvard Medical School, o persoana de 85 de kilograme arde 266 de calorii in timpul unui antrenament de 30 de minute pe steper. Aceasta rata este relativ moderata – aceeasi persoana arde 466 calorii in timp ce pedaleaza viguros bicicleta timp de 30 de minute. Cu toate acestea, in cazul in care te angajezi in folosirea aparatului in mod regulat, el poate ajuta la pierderea grasimii.

Considerente ale pierderii de grasime

De cealalta parte a crearii unui deficit de calorii este monitorizarea aportului de calorii. Daca adopti o dieta bogata in calorii, nici macar exercitiile fizice regulate nu vor duce probabil la un deficit de calorii. Daca ai probleme cu taierea de calorii din dieta ta, compensează prin a creste suma ta de exercitii. Specialistii recomanda un minim de 300 de minute de exercitii pe steper pe saptamana, daca doresti sa pierzi in greutate.

You may also like...